Mjölkvälling från Haga

Ingredienser
2 l skummjölk
4 rågade msk hvetemjöl
2 tsk socker
½ tsk salt

Beredning
Mjölken kokas upp. I en skål tillagas en afredning af hvetemjöl och litet mjölk. Denna hälles ner i mjölken under flitig vispning. Vällingen får så koka upp samt afsmakas med socker och salt.

Recept från: Torparen Sven Ludvig Johansson, Åtorpet, hörande till Torslunda gård, Haga, Uppland
Upptecknat: 1907 av Anna Pettersson

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se