Messmörsvälling från Helsingtuna

För 8 personer

Ingredienser
1 kkp risgryn
1 tekopp messmör
4 liter vatten
2 strukna tsk salt

Till afredning:
1½ liter mjölk
1 kaffekopp mjöl

Beredning
Risgrynen kokas mjuka i vattnet, när de äro kokta ilägges messmöret och alltsammans får koka ytterligare en ¼ timme. Afredes med hvetemjölet utrördt i mjölken och är färdig att serveras.

Recept från: Lagad af enkan Gertrud Sandin, Sanna, Helsingtuna, Hälsingland.
Upptecknat: Av Signe Seger (Uppsala, 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se