Mesostsås från St Tuna

Beredning
2 msk smör smältes i en kastrull, 1 msk mjöl iröres och får sjuda ett par minuter. 3 kkp kokt mjölk tillsättes jämte 3 msk rifven mesost, socker och salt efter smak. Såsen får sedan koka 10 min och serveras till klimp.

Recept från: I bondehem i St Tuna, Dalarna
Upptecknat: 1897 av Kerstin Wickbom (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se