Mesost-tårta från Sundborn

Ingredienser
Rågbrödsdeg
1 hg smör
6 msk rifven mesost

Beredning
Af vanlig rågbrödsdeg bakas en brödkaka lika tjock men något större än en vanlig, hvilken piggas och ställes att jäsa, hvarefter smöret bredes därpå som till vanlig smörgås samt därovanpå lägges den rifna mesosten. Kakan vikes midt itu, samt kanterna tryckas väl tillsammans. Gräddas genast i vanlig god ugnsvärme. Bakas när rågbrödsbak hör till dagens syssla samt ätes oftast kall som aftonvard vid 6-tiden på eftermiddagen.

Recept från: Hemmansegaren Hans Sundgren, Syltbo, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: 1898 av Judit Göransson (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se