Meskams från Stöde

Ingredienser
1 kg messmör
1 lit sötmjölk
Kornmjöl
Litet vetemjöl

Beredning
Alla ingredienserna blandas tillsammans till en ganska hård deg, vilken utkavlas till en ½ tums tjocklek. Runda kakor uttagas med mått. Kakorna kokas i vassla, tills de flyta upp. Man använder den vassle som man hällde av rörosten. Meskams ätes med smör.

Recept från: Stöde, Medelpad
Upptecknat: 1915 av Signe Hellzén (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se