Mese från Arvika

Ingredienser
12 l vassla
2 msk hvetemjöl
1 kkp socker
½ msk kanel

Beredning
Vasslan får långsamt koka tills den börjar tjockna och så småningom får en brunaktig färg. Socker, kanel och mjöl ivispas då. Massan får därefter under ständig omrörning koka tills den blir alldeles brun och så tjock att den knappast rinner, då grytan lyftes af elden och mesen vispas tills den blir kall.

Recept från: Lena Elovsson, Persehaga, Arvika, Värmland
Upptecknat: 1905 av Frida Wallgren (Uppsala, 29403:18 a-b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se