Löpskaka från Carlholms bruk

För 6 personer

Ingredienser
1½ lit nymjölk
1 tsk löpsvatten
2 ägg
1½ msk mjöl
1½ msk socker
4 kardemummor

Beredning
Den ljumma mjölken hälles tillsammans med löpsvattnet i en smord form. En redning göres af 1 kkp mjölk, äggen, mjölet, sockret och kardemummorna och hälles i. Alltsammans röres om mycket försiktigt med en sked tills mjölken börjar ysta. Formen sättes då in i ugnen att grädda 20 min i ordinär ugnsvärme. Serveras i sin form med sylt till.

Recept från: Emma Söderholm, smedshustru Carlholms bruk Västland, Uppland
Upptecknat: 1910 av Anna Wieslander (Uppsala, 29403)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se