Löppannkaka från Bräcke

Ingredienser
1 lit mjölk
3 ägg
5 msk vetemjöl
Salt
Socker
½ msk löpe
Till formen: 1 msk smör

Beredning
Mjölken värmes väl och mjölet och äggen vispas i jämte salt och socker efter smak. Sist tillsättes löpen som bör blandas väl. Smeten slås genast i smord form och när den löpt ihop sättes den i ugn att gräddas, tills den får gulbrun färg. Den bör helst serveras kall, skuren i skifvor med sylt.

Recept från: Sven Knutsson Melin, Bensjö, Bräcke, Jämtland
Upptecknat: 1908 av Elsa Tirén (Uppsala, 29403:9)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se