Löpe från Gränna

Ingredienser
1 löpmage
½ tsk kryddpeppar
½ tsk kryddnejlikor
1 kkp konjak
Mjölk

Beredning
Löpmagen tvättas väl och lägges i en burk tillsammans med kryddorna och konjaken, samt får stå att dra ungefär en vecka, då löpet anses färdigt at använda. Hvarefter löpet går åt, påhälles mjölk så att den går öfver löpmagen och kryddorna.

Recept från: Tilda Johansson, Uppgrenna Södergård, Gränna, Småland
Upptecknat: 1906 av Elin Vinter (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se