Löpe från Älghult

Beredning
Kalvens löpmage göres väl ren, lägges sedan i en bunke med varm nysilad mjölk och får stå över natten så att mjölken koagulerar. Mjölken slås sedan ifrån och i densamma blandas kryddor, såsom salt, vitpeppar och nejlikor samt dessutom ett ägg och 1 dcl grädde. Sedan stoppas allt i löpmagen igen och den hängs upp i taket att torka.

Recept från: Fru Agnes Gustavsson, Södra Rås, Älghult, Småland
Upptecknat: 1915 av Greta Nylander (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se