Kokost från Herrljunga

Ingredienser
4 lit mjölk
1 lit kärnmjölk
4 ägg
1 kkp socker
½ tsk kanel
2 ½ kkp skorpmjöl

Beredning
3½ lit mjölk kokas upp och kärnmjölken tillsättes så blandningen skär sig. Osten silas sen från vasslan. Ägg och socker vispas tillsammans och blandas ned i ostmassan. Sen nedröres den övriga mjölkensamt kanelen och skorpmjölet. När allt är väl blandat hälles det i smord form och gräddas i lagom ugnsvärme. Serveras med sylt.

Recept från: Johanna Carlsson, Herrljunga Västergötland
Upptecknat: 1915 av Ella Forssander (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se