Kalvost från Runsten

Ingredienser
1 lit råmjölk
2 lit sötmjölk
2 msk socker
1 tsk kanel

Beredning
Råmjölken och den söta mjölken blandas tillsammans och avsmakas med socker och kanel. En bleckbunke smörjes väl och mjölken slås i. ”Osten” gräddas en timma i god ugnsvärme. Serveras med sylt, helst kall och skuren i skivor.

Recept från: Lagad av Ingrid Kristina Nilsson, Runsten, Öland
Upptecknat: Av Dagny Melander (Uppsala, 29403:23)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se