Halländska ”kropper” från Fagered

För 6 personer

Ingredienser
3 lit mjölk
3 kkp mjöl
1 msk pot mjöl
1 msk salt
(1 ägg)

Beredning
Alla torra ingredienser blandas och utröras med ungefär 2½-3 kkp mjölk och det uppvispade ägget, till en tämligen tjock smet. Den övriga mjölken kokas upp och med en slev tages av smeten och lägges i mjölken försiktigt. Då all smet är ilagd kokas soppan i 10 min under rörning. Serveras med stekt fläsk.

Recept från: Hallands Fagered
Upptecknat: 1915 av Ethel Leiffe (Uppsala, 29403:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se