Filsoppa från Umeå

Ingredienser
3 lit vatten
1½ lit filmjölk
3 kkp hvetemjöl
1 bit ingefära
1 kkp sirap

Beredning
Vattnet kokar upp med ingefäran, sedan tillsättes en redning af filmjölken och hvetemjölet, detta får koka en stund, under tiden tillsättes sirapen. Ätes med smörgås.

Recept från: Maria Lidgren, gift med bonden Johan Lidgren, Umeå, Västerbotten
Upptecknat: 1902 av Hildegard Wikström (Uppsala, 29403:19)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se