Fatost från Njurunda

Ingredienser
3 liter nymjölk
1 tsk löpe
1 msk sirap
1 bit kanel
2 ägg

Beredning
Mjölk, kanel och sirap får koka i 2 timmar, då det upphälles att kallna. Då ihälles löpet och de väl uppvispade äggen, hvarefter alltsammans hälles i en bleckhämtare med lock, som nedsättes i en kokande vattengryta och får koka ungefär 1 timme.

Serveras med mjölk.

Recept från: Fiskarehustrun Anna Hägg Loräns fiskeläge, Njurunda, Medelpad
Upptecknat: 1902 av Ulla Ruuth (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se