Fatost från Bräcke

Ingredienser
6 lit söt mjölk
1 msk löpe
Till formen 1 msk smör

Beredning
Mjölken kokas ihop till omkring 1½ liter och när den fått svalna, tillsättes löpen. Mjölken slås då genast i smord form. När mjölken löpt ihop, sättes den in i ugn och gräddas, tills den får brun färg. Fatost serveras på smörgåsbord eller ätes med mjölk.

Recept från: Sven Knutsson Melin, Bensjö, Bräcke, Jämtland
Upptecknat: 1908 av Elsa Tirén (Uppsala, 29403:9)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se