Brynost från Knätte

Beredning
Man tager tie kanner nymjölk och i denna röres ett halvt skålpund mjöl. Mjölken värmes när den löplägges. Sen får den stå tills den löpnar. Sen kramas osten men inte för hårt. Därefter lägges osten i en smord panna och brynes. Ibland kan man strö socker över den och låta det brynas så att det bildar en seg skorpa.

Recept från: Kvinna född 1838 i Knätte, Västergötland
Upptecknat: 1926 (Göteborg, IFGH 744:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se