Äggost från Tegneby

För 12 personer

Ingredienser
2½ lit mjölk
18 ägg
1 lit sur grädde
1 kkp socker

Till garnering:
Stött kanel
Russin

Beredning
Äggen och grädden vispas mycket väl tillsamman och hälles i den söta mjölken. Blandningen sättes öfver sakta eld. Genast den börjar koka, lyftes den af med en hålslef klämmer man ned osten, som då håller på att blifva fast. Då den är fast, lägger man den hvarftals med socker i en ostkorg. Då osten i denna packat sig fast samman, stjälpes den upp och garneras med kanel och russin.

Recept från: Albertina Johansson, bonddotter, Tegneby, Bohuslän
Upptecknat: 1906 av Karin Gerle (29403:2)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se