Äggost från Söraby

Ingredienser
1 tjog ägg
3 kvarter nymjölk
1½ kkp socker
Några mandlar

Beredning
Äggen vispas först enbart mycket hårdt, hvarefter sockret, mjölken och den skållade och rifvna mandeln ivispas. Alltsammans slås i ”kannebunke” och gräddas i ugn 30-40 min eller tills kakan är väl stannad och har vacker brun färg.

Recept från: Mjölnarmor på Stockö kvarn, Söraby, Småland
Upptecknat: 1900 av Märta Wickbom (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se