Äggost från Ödsmål

Ingredienser
5½ l nysilad mjölk
3 ägg
3-4 msk mjöl
½ l sur mjölk

Beredning
3 kkp av mjölken tages undan. Resten värmes till omkr +50ᵒ. Då rör man ut äggen och mjölet med den kalla mjölken och rör ned det i den värmda mjölken och det får koka upp. Då rör man i den sura mjölken och det får koka upp ännu en gång. Sedan hälles detta detta upp i en rund sockrad bleckform, som är försedd med hål i bottnen, så att vasslan rinner ut. Får stå kallt till följande dag då man äter den tillsammans med smörgås.

Recept från: Fru Svensson, Gröteröd, Ödsmål, Bohuslän
Upptecknat: 1913

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se