Äggost från Gårdsby

Ingredienser
2 l nymjölk
18-20 ägg
Mandel och socker efter smak.

Beredning
Allt sammanvispas ungefär en timmes tid. Upphälles därefter i form och insättes i ganska god ugnsvärme. Gräddas ungefär på 1 timme.

Recept från: Af hustrun Johanna Andersson, Gårdsby, Småland
Upptecknat: 1901 av Signe Engström (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se