Stufning från Maria församling

För 2 personer

Ingredienser
1 kålrot
¼ kg sylta
½ lit salt spad
Peppar
(mjöl)

Beredning
Kålroten, samt syltan af våmben[1] tillagad på vanligt sätt, skäres i tärningar och kokas i spadet, helst sådant av salt kött. Då stufningen känns färdig, redes den med litet mjöl, om så behöfves. Peppar tillsättes efter smak.

Frukosträtt.

Recept från: Hos arbetaren E Forsbäck, Heleneborg, Maria församling, Stockholm
Upptecknat: 1899 av Beda Bang (Uppsala, 29403:17)

Kommentar: [1] Våmmen, en av kons magar

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se