Snurrekål från Gustav

Beredning
Ett stycke lätt stekt fläskkött brynes. När det är brunt upptages det och i samma gryta ilägges 2 stycken sönderskurna vitkålshuvuden, vilka brynas väl. När de blivit bruna ilägges fläsket och allt får steka tillsammans omkring 2 timmar.

Recept från: Hilda Sofia Fredriksson, gift med kusken på Börringe Kloster, Gustav, Skåne
Upptecknat: 1912 av Lilly Wessberg (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se