Rotsoppa från Väne-Ryr

Ingredienser
1 medelstor kålrot
1 stop vatten
1 drygt stop separerad mjölk
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
10 kryddpepparkorn

Beredning
Kålroten kokas i vattnet, tills den är färdig. Mjölken och pepparn tillsättas, och soppan får ett gott uppkok, varpå den redes av med vetemjölet, utrört i litet vatten. Efter redningen kokas soppan i 5 min. Den smaksättes med saltet. Kålroten skäres i skivor, och soppan serveras varm.

Recept från: Malvina Andersson, Kyrkbyn, Väne-Ryr, Västergötland
Upptecknat: Av Gertrud Blomberg (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se