Rotmos från Bankeryd

För 10 personer

Ingredienser
2 kålrötter
5 lit potatis
Ingefära
Salt kött- eller fläskspad

Beredning
Kålrötterna skalas och skäres i bitar, samt påsättes att koka i spadet tills de börjar mjukna, då den skalade potatisen ilägges och alltsammans får koka tills det är mjukt. Aflyftes därpå från elden och stötes med en rotmosstöt till mos. Arbetas därefter med gaffel och afsmakas med ingefära.

Recept från: Arrendatorshustru Attarps gård, Bankeryd, Småland
Upptecknat: 1905. Upptecknat av Ida Bredberg (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se