Kålhufvud eller kålsylta från Stora Tuna

För 8 personer

Ingredienser
1½ skålpund salt fläsk
1 kålhuvud
10 stora potatisar
1 stop vatten

Beredning
Är fläsket mycket salt vattlägges det öfver natten. Fläsket lägges nu i en gryta med kallt vatten samt får koka 1 timme, då det klufvna kålhuvudet ilägges och får koka ungefär 2 timmar. Den sönderskurna potatisen ilägges nu, och alltsammans får koka ännu ½ timme, då rätten är färdig att serveras.

Recept från: Bondhustru Erika Dahlström, Stora Tuna, Dalarna
Upptecknat: 1899 av Maria Lundberg (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se