Kål (hvardagsmat) från Ljusterö

För 3 personer

Ingredienser
1 stort kålhuvud
1 kg fläsk
5 lit vatten
1 stjälk mejram
1 msk flottyr
Några kryddpepparkorn

Beredning
Vattnet påsättes med fläsket uti. Kålhufvudet sönderskäres och brynes i flottyr i en annan gryta. Fläskspadet tillsättes. Kryddas. Serveras med fläsk.

Recept från: Hos landtbrukare Åkerström, Stensvik, Ljusterö, Uppland
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se