Grönkål från V Karleby

För 3 personer

Beredning
5 lit vatten
½ kg salt fläsk
2 lit hackad grönkål
½ kkp hvetemjöl

Beredning
Fläsket lägges i det kalla vattnet och detta får koka ungefär en timme, hvarunder den väl sköljda kålen hackas tämligen fint. Sedan ilägges den och får koka 3 kvart. Sist vispas mjölet i.

Användes i hvardagslag till middag och är då den enda rätten.

Recept från: Arbeterskan Ingar Bengtsson, V Karleby, Skåne
Upptecknat: 1900 av Agnes Palm (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se