Grönkål från Trolle-Ljungby

För 8 personer

Ingredienser
4 lit grönkål
Vatten
1½ kg rökt skinka
1 kkp hafregryn
6–7 lit vatten
6 morötter

Beredning
Grönkålen sköljes och förvälles tills den är mjuk; tages därefter upp på ett bräde att afrinna och hackas sen fin. Därefter lägges köttet, hafregrynen och grönkålen i en gryta och vattnet hälles på; detta får koka tills köttet blir väl kokt. Morötterna skrapas, tvättas och skäres i små bitar och lägges i att koka.

Recept från: Hos fiskaren Nils Ståhl, Landön, Trolle-Ljungby, Skåne
Upptecknat: Av Anna Billing (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se