Potatislimpor från Vistorp

Ingredienser
5 kg sammalet rågmjöl
2½ hg jäst
5 lit potatis

Beredning
Potatisen skalas, kokas och stötes till mos. I detta blandas så mycket mjöl, att det blir en hård deg. Denna får stå några dagar, tills den blir så sur som man vill ha brödet. Då blandas jästen i och degen arbetas om. När den sedan jäst upp utbakas limporna. De gräddas i svag ugnsvärme. Stå att gömma två à tre månader.

Recept från: Skomakarehustrun Amanda Söderkvist, Kullen, Vistorp, Västergötland
Upptecknat:
9 aug 1911 av Anna Brunskog (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 12 maj 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se