Grofbröd från Norra Mellby

Ingredienser
Vatten kokas och slås öfver groft sammalet rågmjöl under flitig omrörning tills degen blir fast. Degen arbetas sedan 5-6 gånger under dagen. På kvällen tillsättes jästen och degen arbetas tills den blir lagom fast.

På morgonen därefter utbakas degen i aflånga kakor som få jäsa upp och öfverpenslas med mjölk eller dricka innan de gräddas i bakugn.

Recept från: Hustru Kerstin Jönsson, Lunnahöja, Norra Mellby, Skåne
Upptecknat:
9 augusti 1902 av Hulda Sommarin (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 01 juni 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se