Äggkaka från Allerum

För 8 personer

Ingredienser
6 hela ägg
6 msk mjöl
6 kkp mjölk
Salt

Beredning
Man siktar mjöl och salt i en bål, vispar sönder äggen tillsammans med mjölken och slår detta till mjölet under kraftig vispning. Smörjer pannan med fläskflott och slår smeten på. Under gräddningen sticker man med en kniv i smeten tills den blir fast. Låter den sedan stå så den blir vackert brun, vänder den på ett lock och låter kakan glida ner på järnet igen, och den andra sidan gräddas också brun.

Serveras med stekt fläsk och lingonsylt.

Recept från: Hos lantbrukaren Bernt Månsson, No 2 Allerums socken, Skåne
Upptecknat:
1915 av Lilly Påhlsson (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se