Surbröd från Töllesjöholm

Beredning
5 lit potatis skalas och klämmes till mos. Rågmjöl arbetas i degenoch står till nästa dag, då man arbetar i mera mjöl. Man upprepar detta i 8 dagar och den sista dagen tillsättes då jäst, sirap och kryddor. Bakas ut i tjocka limpor och gräddas.

Recept från: Mathilda Ågren, Töllesjöholm, Västergötland
Upptecknat: Av Elsa Nilsson (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se