Sumpbröd från Närtuna

Beredning
Oskalad potatis får koka till dess den är något mer än halvkokt. Sedan pressas den med skalen och rågmjöl blandas i till dess det blir en mycket hård deg. Av degen formas runda kakor. De gräddas i mycket långsam värme till dess de få mörkbrun färg. Användes som kaffesurrogat.

Recept från: Statare Viktor Karlsson, Prästgården Närtuna, Uppland
Upptecknat: Av Anna Måhlén (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se