Stenkakor från Orsa

Ingredienser
2 ägg
1/3 liter sur grädde
2 dl vatten
1 msk socker
½ tsk salt
2–3 kkp vetemjöl
1/3 kg flottyr

Beredning
Äggulorna och sockret röres väl tillsammans hvarefter den uppvispade grädden och vattnet tillsättes. Det siktade mjölet och salt röres i och sist de till hårdt skum slagna hvitorna. Af smeten tages skedvis och kokas i flottyr. Serveras med sylt.

Recept från: Orsa socken, Dalarna
Upptecknat: 1906 av Signe Svensson (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se