Sockerkaka från Alboga

Ingredienser
6 ägg
9 lod socker
4 lod potatismjöl
1 knifsudd hjorthornssalt

Beredning
Äggen vispas en kvart, hvarpå sockret tillsättes, detta vispas nu omkring 20 min. Sist tillsätts mjölet och hjorthornssaltet. En form smörjes med smör och kakan gräddas i ej för het ugn. Använd vid högtidliga tillfällen såsom kaffedopp eller efterrätt med vaniljsås.

Recept från: Bondhustru i Alboga socken, Västergötland
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se