Smörbakelser från Vinköl

Ingredienser
7 msk grädde
2 äggulor
318 gr smör
212 gr mjöl

Beredning
Grädden vispas med äggulorna, smöret tillsättes och något af mjölet, resten arbetas in på bakbordet. Kakorna uttagas med mått i form af löf. Penslas med ägghvita och beströs med socker.

Recept från: Änkan Maja Kajsa Karlsson, Jutagården Östorp, Vinköl, Västergötland
Upptecknat: 1902 av Karin Walter (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se