Slätvälling från Od

Ingredienser
3 stop skummjölk
1 1/2 kkp hvetemjöl
2 tsk salt

Beredning
Mjölken påsättes. När den kokar upp ivispas mjölet, hvarefter vällingen får koka omkring 10 min. Afsmakas med salt. Hvardagsmat. Ätes alla tider på året till middag, ensamt eller som supanmat.

Recept från: Bonde- och torparehus, Ods socken, Västergötland
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se