Runda kakor från Årdala

Ingredienser
100 gr smör
100 gr socker
1 kkp grädde
200 gr potatismjöl
200 gr vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt

Beredning
Smör och socker röres tillsammans med grädden, potatismjölet och vetemjölet och hjorthornssaltet tillsättes och degen arbetas väl. Av degen görs små runda kakor, som naggas och gräddas i god ugnsvärme.

Recept från: Lagad hos stathustrun A Karlsson, Mälby, Årdala, Södermanland
Upptecknat: 1915 av Margareta Hydbom (Uppsala, 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se