Pösmunkar från Forshem

Ingredienser
1 ägg
1 kkp mjölk
1 kkp mjöl

Beredning
Ägget vispas till hårdt skum, mjölk tillslås och mjöl iröres – däraf slås i en smord munkpanna ungefär till hälften i hvarje rum hvilken insättes i ugnen. Serveras med sylt till efterrätt.

Recept från: Landtbrukaren O Gustafsson, Ranatorp i Forshems socken, Västergötland
Upptecknat: (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se