Korngrynsgröt från Topparp

För 12 personer

Ingredienser
4 kkpr korngryn
6 liter separerad mjölk
1 msk salt

Beredning
Grynen sköljas. 3 liter af mjölken får koka upp. Gryneniläggas och gröten får koka en stund under omröring. Lock lägges därefter på grytan. Glöderna i spisen öfvertäckas med ska och gröten får stå och småputtra 3 à 4 timmar. Den spädes om så behöfves med mera mjölk. Afsmakas med salt och serveras varm med mjölk.

Recept från: Jungfru Anna hos landtbr Jeppsson, Kabbarp, Tottarps församling, Skåne
Upptecknat: 1903 av Hilma Kroon (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se