Grynkaka från Årdala

För 6 personer

Ingredienser
½ l korngryn
1 l vatten
½ l mjölk
1 msk salt
½ msk mejram
2 msk sirap
1 msk margarin
1 tsk ingefära
Till formen: margarin

Beredning
Havregrynen kokas i vatten och spädes med mjölk tills de är nästan kokta. Man blandar sedan grynen med smöret och kryddorna samt häller blandningen i en form. Gräddas i ugnen i ungefär ½ tim. Serveras med fläsk och lingon.

Recept från: Lagad hos stathustrun A Karlsson, Mälby, Årdala, Södermanland
Upptecknat: 1915 av Margareta Hydbom (Uppsala, 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se