Grahamsbröd från Falköping-Ranten

Ingredienser
1 lit grahams- eller sammalet rågmjöl
1 lit vetemjöl
2 kkp kall mjölk
1 hg jäst
1 kkp sirap
2 msk pomeransskal
2 mak fenkol

Beredning
Tillsättes kall på kvällen till hård deg. Lägges genast i formar. Får stå till följande morgon, där de insättes i kall ugn, som långsamt uppvärmes.

Recept från: Märta Brunskog, Falköping-Ranten, Västergötland
Upptecknat: 1916 (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se