Fattigbröd från Tranemo

Beredning
½ skålpund smör, röres tills det blir vitt, ½ skålpund socker, 4 äggulor, 1 skålpund potatismjöl, 1 kvarter sur grädde och 1 tsk hjorthornssalt tillsättes, samt så mycket vetemjöl att det blir en lagom deg. Utkavlas tunt, naggas och uttages till små runda kakor.

Recept från: Lagad av fru Gusta Persen, Tranemo, Västergötland
Upptecknat: 1915 av Inger Hanberg (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se