Potatiskaka

Ingredienser och beredning
½ skålpund skirat smör slås på ½ skålpund nykokt varm potatis och detta röres mycket väl tillsammans, hvarefter ½ skålpund mjöl arbetas deruti; sedan kaflas degen till tunna bottnar, som gräddas gyllenbruna och upplägges med sylt emellan.

Recept från: "A Thestrup", Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se