Mandeltårta

Beredning
Till en lagom stor mandeltårta tager man 1 skålpund mandlar, ½ skålpund socker, 18 stycken ägg, 6 med witan och 12 bara gulan, det slås allt tillhopa och arbetas 1 timme, att det ingalunda lär stå stilla, utan wispas immerfort till det slås i pannan, gräddas i ugn eller tårtpanna.

Recept från: Hushållsbok från sent 1700-tal–1800-tal, upphittad vid Sölvesborg slott i Blekinge (Uppsala, 15250)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se