Biskopinnans bruna bröd

Ingredienser
60 ort urtvättat smör
1 skålpund mjöl
½ skålpund farinsocker
25 ort stött oskalad sötmandel (hvaribland några bittermandlar)
1 ägg
1 thesked hjorthornssalt

Beredning
Arbetas väl tillsammans, utkaflas, uttages med ett glas, bestrykas med ägghvita och gräddas litet bruna.

Recept från: "Clara Landgren", Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se