Äpplekaka

Ingredienser och beredning
1 skålpund smör, 1½ skålpund mjöl, 3 ägg och ½ skålpund socker arbetas väl tillsammans, utkaflas och lägges i en bleckring på en plåt, fylles med färska äpplen, skalade och skurna i tunna skifvor, öfverströdda med socker och kanel; ett lock af degen pålägges och smörjes kakan till sist med en ägg-gula och ett skedblad grädde. Ugnen varm. Kakan bör skäras varm.

Recept från: "Sophie Westman", Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se