Korngrynspudding från Väne-Ryr

Ingredienser
1 stop nymjölk
1 kkp korngryn
1½ msk sirap
¼ tsk salt

Beredning
Formen smörjes med sirapen. Mjölken, grynen och saltet slås i formen, som sättes in i ugnen. Under gräddningen måste man taga ut formen och röra omkring flera gånger, så att inte grynen lägga sig vid bottnen. Puddingen serveras med lingonsylt.

Recept från: Malvina Andersson, Kyrkbyn, Väne-Ryr, Västergötland
Upptecknat:
Av Gertrud Blomberg (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se