Kolbulla från Haverö

Ingredienser
2 hg salt fläsk
2/3 lit vatten
4 hg hvetemjöl

Beredning
Fläsket skäres i skifvor, hvilka läggas i en panna att stekas. Af vattnet och hvetemjölet göres en smet, hvilken slås i pannan, att däri blandas med flottet och de stekta fläskskifvorna. Pannan sättes på glödande kol, hvarest den får stå, tills pannkakan gräddats mörkbrun. Ätes till aftonvard. Användes ofta i skogskojorna under vinterafverkningar.

Recept från: Hos torparen A Eriksson, Haverö, Medelpad
Upptecknat:
1897 av Stina Sahlin (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se